Sastāvdaļas:
1 glāze zaļo lēcu
4 nelieli burkāni
2 lieli sīpoli
2 ēdamkarotes Franču sinepju
1 eko buljona kubiņa
3 glāzes ūdens
2-3 ēdamkarotes olīveļļas cepšanai
Pagatavošana:
Smalki sakapā sīpolus, liek panā ar sakarsētu eļļu un sautē līdz mīksti. Pievieno rīvētus burkānus un sautē kopā ar sīpoliem apmēram 5-7 minūtes. Pēc tam pieber lēcas, nedaudz apcep, pievieno buljona kubiņu, karstu ūdeni, visu samaisa, liek pannai virsū vāku un atstāj, lai sautējas apmēram 10 minūtes. Pēc tam apmaisa un pievieno 2 ēdamkarotes Franču sinepju. Sautē līdz viss šķidrums sasūcies lēcās un tās ir mīkstas. Ja šķidruma bijis par maz, tad pēc vajadzības pielej vēl.
Šodien veikalā atradu diezgan labu Franču sinepju variantu, kur pārsvarā sinepju sēklas un arī ābolu etiķis (maz citu piedevu)
Kamēr sautējums gatavojas, ķeramies pie salātiem.
Sastāvdaļas:
Sauja rukolas
1 tomāts
1 gurķis
2 zariņi pētersīļa
dažas olīvas
2 šķēlītes cietā kazas siera (ekstra, bez kuras var iztikt, taču kazas siers papildu rukolai piešķir salātiem pikantumu)
3 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
1 ēdamkarote sarkanā pesto (noteikti var arī zaļo)
Pagatavošana:
Tomātu un gurķi sagriež gabaliņos, ieber bļodā kopā ar olīvām, sakapātiem pētersīļiem un veselām rukolas lapiņām. Pieber olīvas, saplucinātas kazas siera šķēlītes, pārlej ar olīveļļu un samaisa ar karoti pesto. Pasniedz kopā ar siltu lēcu sautējumu.