pirmdiena, 2014. gada 6. oktobris

Par labo etiķi - ābolu etiķi

Ikviens, kas uzsācis pH diētu, iesākumā piedzīvo diezgan grūtus brīžus, kad gribas iecienītos kārumus (ne obligāti saldumus), taču pH tabulā tie apzīmēti ar baiso sarkano krāsu un ierindoti pie skābajiem. Jo īpaši iesākumā, kad ir ļoti svarīgi pieradināt organismu pie jaunās sistēmas un ļaut tam atpūsties no gadu gaitā neveselīgas barības nodarītā posta, labāk no patiesi skābajiem produktiem izvairīties. Vēlāk, kad organisms jums teiks priekšā, ko un kā ēst, un vairs nevajadzēs ielūkoties tabulā, lai zinātu, kā pagatavot maltīti, nekas slikts nenotiks, ja nedaudz pārkāpsiet noteikumus. Nepareizās kombinācijas, ja vien tās nepārsniedz 15% no maltītes, veselam organismam ir tīrais nieks.
Tomēr šoreiz stāsts ir par to, kā pavisam nenorakstīt dažus produktus. Piemēram, tāda piedeva (hmm... īsti nezinu, kā to vēl pareizāk nodēvēt) kā etiķis ir ierindota starp ''sarkanajiem'' jeb ļoti skābajiem produktiem. Līdz ar to - atvadamies no aukstās zupas, no marinētiem dārzeņiem, salātu mērcītēm ar etiķi un tamlīdzīgi... Vai arī - ne tik strauji! Ir viens etiķis, kas ne tikai nav skābs, bet ir pat veselībai labvēlīgs un sārmains. Runa ir par ābolu etiķi. Vai esat mēģinājuši pagatavot auksto zupu no pašu marinētām bietēm, izmantojot ābolu etiķi? Vai arī ābolu etiķī un garšaugu eļļā viegli marinētas pārlietas kabaču šķēlītes, paprikas gabaliņus un pāris olīvas? Vai zināt, cik labi garšo dārzeņu un lapu salāti, ja mērci pagatavo no olīveļļas, nedaudz pesto vai svaigi sakapātu zaļumu, nedaudz citronu sulas un pāris pilieniem stēvijas? Pamēģiniet - jums noteikti iegaršosies.
Galu galā ābolu etiķis jau izsenis pazīstams arī kā labs līdzeklis notievēšanai (kam tas aktuāli), tas ir lielisks matu veselības uzlabotājs, kā arī to var izmantot ārīgi, lai atbrīvotos no pumpām un pinnēm.

Tie, kas lasa angliski, var plašāk palasīt šeit: http://thehealthyeatingsite.com/benefits-of-apple-cider-vinegar/


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru