pirmdiena, 2012. gada 20. augusts

Ātrais kabaču sautējums

Joprojām jūsmoju par kabaču un saulē kaltētu tomātu kombināciju, tādēļ, turpinot eksperimentēt ar garšas iespējām, nonācu pie vienkāršas un ātri pagatavojamas receptes.
Šā rīta sautējuma sastāvdaļas bija šādas:

2 sīpoli
1 ķiploka daiviņa
5 ungāru paprikas
vidēja izmēra kabacis
dažas ēdamkarotes konservētas kukurūzas
daži saulē kaltēti tomāti
dažas svaiga bazilika lapiņas
sāls un melnie pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes skāba krējuma

Uzkarsē pannu, ielej nedaudz olīveļļas un apcep rupji sagrieztus sīpolus, ķiplokus, apcep dažas minūtes, pēc tam pievieno gabalos sagrieztus kabačus un papriku, cep, laiku pa laikam apmaisot kādas 5 minūtes. Tad pievieno kukurūzu, kaltētos tomātus, saplucinātu baziliku, sāli, piparus un cep vēl 5 mintūes. Beigās pievieno krējumu un sautē 2-3 minūtes. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai lapu salātiem.

Ar sastāvu var improvizēt bezgalīgi. Ir mēģināts ar olīvam, tomātiem, fenheli, respektīvi - jebkas no dārzeņiem, kas ir mājās, var papildināt šo gardo sautējumu. Tāpat arī no garšaugiem vēl var pievienot raudeni, rozmarīnu, dilles utt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru