ceturtdiena, 2012. gada 7. jūnijs

Avokado un brokoļu krēmzupa

Tā nu ir sanācis, ka pēdējā laikā ir tik daudz darbu, kuri neļauj pieķerties eksperimentiem virtuvē. Tādos gadījumos, protams, sanāk ātri pagatavot kaut ko ar zaļumiem un tikpat garlaicīgi to notiesāt. Taču garšas kārpiņas kliedz pēc jaunām sajūtām un tādeļ šodien palūkojos interneta plašumos pēc kādas jaunas receptes. Atradu apetelīgu avokado un brokoļu krēmzupas recepti. Tā piedāvāta gandrīz vai svaigēdāju versijā (nebija norādīta buljona vēlama temperatūra, tādēļ saku "gandrīz"), taču noteikti var arī mēģināt to vārīt kā parastu zupu, tikai tas nozīmēs - mazāk vitamīnu un sārmainības.

Sastāvdaļas (4 porcijām):
2-3 brokoļu rozetes (lielās)
1 mazs avokado
1 sīpols
1 zaļā vai sarkanā paprika
1 selerijas kāts
~ 0,5 l dārzeņu buljona
sāls, garšvielas un garšaugi pēc patikšanas - kumīns, baziliks, pētersīļi utt.

1. Uzkarsē buljonu (svaigēdāju versijā tikai uzkarsēt, ''parastajā'' var uzvārīt).
2. Pievienot sakapātu sīpolu un brokoļus, pāris minūtes sildīt.
3. Pievienot avokado, papriku un seleriju, sablendēt līdz krēmīgai konsistencei. Ja sanāk pārāk bieza, var atšķaidīt ar ūdeni.
4. Pasniegt siltu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru