pirmdiena, 2012. gada 21. maijs

Atvēsināšanās

Šķiet, ka beidzot vasara ir jau ar vienu kāju negribīgi pārkāpusi slieksni arī Latvijā. Kad karstums sāk kļūt jau nedaudz nogurdinošs, cilvēki mēģina veldzēties gan ar pārtiku, gan dažādos citos veidos. No ēdieniem, šķiet, tāds tradicionālākais mūsu platuma grādos ir aukstā zupa, nedaudz mazāk populāra, bet vienlīdz iedarbīga ir gaspačo. Lai arī kuru no tām izvēlētos, jāsaka, ka tā ir salīzinoši sārmaina (ja nepievienojam gaļu un varbūt arī vārītās olas), kaut arī ir vēl daži aspekti, kurus iespējams uzlabot. Piemēram, paši iemarinēt bietes ābolu etiķī un garšvielās tā vietā, lai pirktu jau gatavu produkciju burciņās. Pievienot ļoti daudz zaļumu un, kā jau minēju, iztikt bez gaļas un olu pievienošanas.
Lielisks atsvaidzinātājs ir selerija. Tās sula karstā vasaras dienā veldzē daudz labāk par atdzesētu ūdeni, turklāt jāuzsver, ka selerija ir viens no tiem produktiem, kuru var lietot kopā ar praktiski jebko.

Te viena ideja sātīgiem, taču arī atsvaidzinošiem salātiņiem.

Sastāvdaļas:
1 fenhelis
3 selerijas kāti
1 skābs ābols
sauja citronūdenī izmērcētu valriekstu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1/2 citrona sulas
3 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
50 ml grieķu jogurta vai paniņas vai rjaženkas

Pagatavošana:
Fenheli, selerijas kātus un ābolu sagriež gabaliņos. Pārējās sastāvdaļas sajauc mērcē un pārlej dārzeņiem. Iejauc izmērcētos valriekstus un salāti ir gatavi ēšanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru