svētdiena, 2012. gada 20. maijs

Emociju ietekme uz organisma pH līmeni

Lasot materiālus par skābju-sārmu diētu, ļoti bieži nācās saskarties ar apgalvojumiem, ka mums jāpievērš uzmanība ne tikai tam, ko ēdam, bet arī tam, ko domājam un jūtam. Varbūt pirmajā brīdī tas šķiet jocīgi, taču, ja tā padomā - gan barība, gan mūsu emocionalitāte rada ķīmiskus procesus organismā. Stress, dusmas, bailes, agresija, skumjas un vēl daudzas citas emocijas, kuras mēs varētu apzīmēt kā negatīvas, mūsu ķermeni padara skābāku. Kurpretim visas pozitīvās (jūs taču būsiet dzirdējuši, ka smiešanās rada C vitamīnu?) padara to sārmaināku. Kopš sāku ievērot pH diētu, biju jau aizmirsusi par to, kas ir slimības, slikta pašsajūta un trauksmainas emocijas (jo sabalansēta pārtika rada arī iekšēju mieru). Tomēr dzīvē ne vienmēr esam pasargāti no dažādiem pavērsieniem, kas gluži dabiski raisa arī negatīvās emocijas. Pēc vairāku dienu šāda stresa un emocijām es sāku sajust, kā mans ķermenis uz to reaģē ar slimības pazīmēm (šķiet, ka to dēvē arī par psihosomatisko saslimšanu). Piemēram, šorīt kapi varēju izkāpt no gultas, cik ļoti sāpēja mugura. Toties labā ziņa ir tāda, ka pH diēta spēj ātrāk dabūt mūs laukā no negatīvā, no sliktas pašsajūtas un ļauj ātrāk saņemties. Dzerot daudz sārmaina ūdens, ēdot tikai sārmainu pārtiku (apmēram 95%), šovakar es jūtos jau gandrīz normāli. Kādreiz atkopšanās noteikti prasīja ilgāku laiku.
Kopš pH diētas ienākšanas manā dzīvē, es pavisam droši varu apgalvot, ka miers ir kaut kas tāds, ko gribas visu laiku paturēt sevī, kopt un lolot to. Vairs nav vēlmes pēc mūžīgās skriešanas, dzīšanās pēc nezin kā, pēc azartiskas ambīciju piepildīšanas. Tagad visu daru mierīgāk, izsvērtāk, plānveidīgāk - tā, lai darbotos ar pārliecību par to, ka daru tiešām to, kas ir jādara.
Ar šo gribētu novēlēt ikvienam, kas laiku pa laikam iemet aci šajā blogā, kopt un lolot sevī mieru un optimismu. Priecāties par katru dienu un iespēju to nodzīvot veseliem un laimīgiem, dāvāt sirds siltumu saviem tuvajiem un mīļajiem, kā arī nepataupīt lieku labu vārdu gan ģimenē, draugu lokā, gan ārpus tā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru