trešdiena, 2012. gada 2. maijs

Vai pH diēta kļūst populārāka Latvijā?

Ik reizi, kad lasu par cilvēkiem, kas arī ir atraduši pH diētu, mani patiešām pārņem prieks, jo tas nozīmē tikai vienu - veselīgākas sabiedrības potenciālu. Veselīgāka sabiedrība ir mierīgāka un racionālāka sabiedrība, kas nedarbojas pēc Pavlova sunīšu refleksu principa (kaut vai tās pašas saldumu kāres un ar tām saistītās dusmu un agresijas lēkmes, cilvēka mūžīgā uzbudināmība, kafijas, alkohola atkarība utt.)
Šodien izlasīju vēl kādu rakstu, kurā homeopāte Maruta Noveičuka atklāj savu pieeju organisma atskābināšanā un rezultātu diagnosticēšanā. Šajā rakstā arī uzskatāmi redzam to, ko jau aprakstīju iepriekš - pH diētā nav tikai viena taisnība un viens ceļš. Mēdz atšķirties uzskati par to, kuri augļi ir pavisam skābi un kuri sārmaini. Ir autori (piemēram Redfords), kas uzskata, ka augļus, izņemot citronus, laimus un nesaldus greipfrūtus, vispār vajadzētu izslēgt no uztura vismaz attīrīšanās posmā, jo tie satur cukuru. Personīgi es visu praktizēju ar mēru un cenšos vairāk pievērst uzmanību kopējam līdzsvaram, nevis katrai sīkākai detaļai. Protams, arī man ir savi kategoriskie nē - cukuram, raugam, nevēlamām produktu kombinācijām (ogļhidrāti+olbaltumvielas), gāzētiem dzērieniem, paku sulām, konservantiem, mākslīgjiem saldinātājiem, E vielām utt. Tomēr aicinu ikvienu ļauties eksperimentiem un saprast, kas vislābāk strādā jūsu labā. Dažādos pH diētas piekritēju forumos esmu lasījusi cilvēku secinājumus par to, ka diētas konkrētām asinsgrupām vai Ajūrvēda nebūt neesot kaut kas ļoti pretrunīgs pH diētai. No katras sistēmas var paņemt kaut ko tieši sev un jāpatur prātā arī tas, ka pastāv reģionālā specifika, kas noteikti jāņem vērā, pielāgojot citu kontinentu diētas pašmāju produktiem un iespējām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru