svētdiena, 2012. gada 13. maijs

Biešu mānija turpinās

Šodien māmiņdienai par godu sagatavojām debešķīgi garšīgu maltīti: biešu salātus ar zaļumiem un svaigēdāju majonēzi un biešu kūku ar krēmsiera glazūru.

Biešu salātiņiem: tvaicētas bietes + 1 svaiga biete sarīvēta uz smalkās rīves (tvaicētās gan rīvēju uz rupjās rīves), dažādi zaļumi - pētersīļi, spināti, lociņi utt. Un to visu samaisa ar svaigēdāju majonēzi. Es šo majonēzi gatavoju no avokado, pievienojot vēl nedaudz sezama sēklas un ciedru riekstus un visu pārējo, kā minēts receptē. Rezultāts - tāds, ka parasto majonēzi (pat, ja sanāk ar to kādreiz sagrēkot) vairs redzēt negribu. Šī ir labākais, kas var būt kā piedeva salātiem, ja prasās ko treknāku par vieglo eļļas un citrona sulas mērcīti.


Otra recepte, kurai iedvesmu smēlos no www.cetrassezonas.lv atrodamās biešu kūkas ar baltās šokolādes glazūru receptes. Tas, ko receptē nomainīju, lai tā būtu veselīgāka, ir - kviešu miltu vietā izmantoju griķu miltus, baltā cukura vietā - stēvijas sīrupu un medu, kā arī atteicos no šokolādes pievienošanas glazūrai. Taču rezultāts... mmm... noteikti ne sliktāks kā oriģinālajā receptē. Un pēc kūkas apēšanas nav nepatīkami šķebinoša sajūta, kā tas mēdz būt pēc ''tradicionālajiem saldumiem''.

Sastāvdaļas:
200 g sviesta
3 olas
160 g griķu miltu
150 g smalki rīvētu biešu
10 pilieni stēvijas sīrupa un 4 ēdamkarotes medus
1 apelsīna miziņa un sula (es liku mandarīnu)
2 ēdakmarotes sodas

Glazūrai:
1 kārbiņa svaigā krējumsiera (es ņēmu "Kārums")
3 pilieni stēvijas sīrupa
1 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote medus
2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana:
Sviestam jābūt istabas temperatūrā un to ar mikseri saputo kopā ar medu, kuļot kādas 5-7 minūtes. Pa vienai pievieno olu un katru puto ap 5 minūtēm. Tad ar karoti iemaisa miltus, apelsīna miziņu un sulu, sodu vai cepamo pulveri, bet bietes - pašas pēdējās.



Liek 200 grādu uzkarsētā krāsnī un cep apmēram 40-50 minūtes. Kad mīkla izcepusies, ņem laukā no krāsns, atdzesē un pa to laiku sagatavo glazūru. Samaisa krējumsieru ar sviestu, stēviju, medu un vaniļas cukuru. Smērē pa virsu un pēc vēlēšanās garnē. Garšīga gan uzreiz, gan jau ievilkusies.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru