pirmdiena, 2012. gada 30. aprīlis

Kad sakārojas cepumus

Vai saldie ēdieni nav vieni no tiem, no kuriem atteikties ir visgrūtāk? Ja tā, tad varu jūs iepriecināt, ka arī pH diētā pastāv iespēja turpināt ēst saldos ēdienus, tikai.... jāpamaina koncepcija, jāizvēlas citi produkti, jāatsakās no baltajiem miltiem un cukura. Tā nav nekāda "neiespējamā misija". Arī mēs ēdam tortes, cepumus, pudiņus un citus gardus ēdienus un drīzumā par tiem vairāk varēs lasīt recepšu sadaļā.

Jau sen gribējās izcept garšīgus cepumus un šodien virtuvē ķēros pie eksperimenta, kas izvērtās diezgan garšīgā rezultātā. Tā kā eskperimentējot es parasti neizmantoju lielus izejvielu apjomus (ja nu gadījumā nekas labs nesanāk), tad nosaukšu ļoti aptuveni to, ko liku kopā. Man sanāca pusotra panna (30 cm diametrā) cepumu.

Sastāvdaļas: apmēram 50 g izkausēta sviestam pamazām ber klāt griķu miltus, lai mīkla sabiezē, bet joprojām ir samaisāma. Tad pievieno 2 olas, samaisa. Es pievienoju vēl apmēram 4-5 ēdamkarotes sojas miltu, bet, ja to mājās nav, var bērt tos pašus griķu miltus (nopērkami gan ekoveikalos, gan tagad esmu manījusi arī Maximā). Pieberu 3 ēdamkarotes sojas piena pulvera, apmēram 5-6 ēdamkarotes silta ūdens, samaisu. Pieberu 1 tējkaroti vaniļas cukuru, 1/3 citrona sulas, 1 tējkaroti dzeramās sodas, 1 ēdamkaroti sezama sēklas un 2-3 ēdamkarotes lobītu saulespuķu sēkliņu. Saldumam - 5-6 pilienus stēvijas un 2 ēdamkarotes medus Visu samaisu, pašās beigās pat samīcu ar rokām, jo mīkla diezgan bieza. Ņemu pa mazākiem gabaliem, sarullēju lodītēs, saplacinu un iespiežu tādu kā iedobīti pildījumam un kārtoju uz pannas. Liku uz 200 grādiem apmēram 10 minūtes līdz tie kļuva gaiši - vidēji brūni.




Kad cepumi izcepušies, tos nedaudz atdzesē un pa virsu liek gabaliņu kivi vai jebkuru citu skābenu augli vai ogu - tas ļoti atsvaidzina, bet vēl svarīgāk - nodrošina ar enzīmiem, lai varētu sagremot termiski apstrādāto barību.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru