sestdiena, 2012. gada 28. aprīlis

Dārzeņu - lapu pikantie salāti

Šie ir vieni no maniem mīļākajiem salātiem, kurus varētu ēst trīs reizes dienā un katru dienu
Gaļēdājiem šie salāti būs lieliska un veselīga piedeva, kas nodrošinās ar vitamīniem un enzīmiem olbaltumvielu sagremošanai, bet veģetārieši tos var ēst vai nu vienus pašus vai kopā ar tvaicētiem dārzeņiem, neraudzētu maizi, pilngraudu makaroniem, savvaļas rīsiem vai jebkuriem citiem graudaugiem pēc personīgās izvēles. Pikantumu šiem salātiem piedod gan mērcīte, gan rukola (aragula). Vispirms sāk gatavot mērcīti, lai garšaugi varētu savilkties ar mitrumu. Proporcijas te dotas diezgan lielai salātu bļodai, no kuras var paēst 4-5 personas

Mērce:
2 citronu sula
1/3 glāzes auksti spiestas olīveļļas
2  ēdamkarotes Muskovado cukura
1 ēdamkarote ābolu etiķa
šķipsniņa jūrassāls
1 ēdamkarote kaltētas raudenes (oregano)
1 tējkarote balto malto piparu

Pārējās sastāvdaļas:
4-5 tomāti
1 liels gurķis
1 bundžiņa konservētas kukurūzas (var arī tvaicētu vai vārītu kukurūzu)
2 sarkanie sīpoli
2 sarkanās paprikas
1/2 granātābola sēkliņas
1 liela sauja rukolas (aragulas)
1 sauja spinātu
dažas rozetes puķkāposta

Mērces sastāvdaļas sajauc kopā un atstāj ievilkies. Dārzeņus un zaļumus sagriež, pievieno kurkurūzu, granātābola sēkliņas, visu samaisa un pārlej ar mērcīti.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru