svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

Vislabākais saldinātājs - STĒVIJA

Man, kā izbijušai saldummīlei, viena no nepatīkamākajām ziņām dalītā uztura kontekstā bija atteikšanās no cukura un produktiem, kas to satur. Tas bija tikai iesākumā pirms sapratu, ka dzīve bez cukura ir daudz kvalitatīvāka, jo uzlabojas pašsajūta, rodas patīkama miera sajūta un samazinās stresa līmenis. Nav tā, ka man saldumi vairs negaršotu. Saprotot mehānismu, kas rada vēlmi pēc saldumiem, ir iespējams izveidot tādu ēdienkarti, lai šī vēlme nebūtu "ķīmiskas" dabas, tāda, kurai grūti pretoties. Katrā ziņā saldie ēdieni, ko gatavoju tagad, ir drīzāk saldeni, nevis saldi. Patīkamā ziņa ir tā, ka pastāv arī veselīgas cukura alternatīvas. Viena no tādām ir stēvija, kas nepaaugstina cukura līmeni asinīs, nerada aptaukošanos un citas cukuram raksturīgas problēmas, gluži otrādi - tai ir labvēlīga ietekme uz organismu. Par stēviju diezgan izsmeļošu rakstu ir uzrakstījusi Ilze, tāpēc netērēšu laiku atkārtojoties. Ilzes raksts lasāms šeit. Informāciju varat meklēt arī www.stevija.lv.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru