otrdiena, 2012. gada 17. aprīlis

Produktu pārstrādes laiks

Viens no netikumiem, ko vajadzētu izskaust, ja vēlaties būt veseli, ir uzkodas starp ēdienreizēm. Ledusskapja virināšana, kad it kā kaut ko gribas, taču nezinām, ko gribas, liecina tikai par to, ka organismam trūkst šķidruma un slāpes tiek jauktas ar izsalkumu. Kad kādu laiku būsiet lietojuši ūdeni pietiekamā apjomā, jūs spēsiet atšķirt slāpes no izsalkuma un, paēdot maltīti saskaņā ar dalītā uztura principiem, organisms tiks nodoršināts ar visām vajadzīgajām vielām un tam nebūs nepieciešama nemitīga ēdiena uzņemšana.
Kamēr vēl neesat droši par to, vai izsalkuma signāls ir slāpes vai patiešām organisma vēlme pēc barības vielām, der ielāgot to, cik ilgs laiks organismam ir nepieciešams dažādu produktu sagremošanai. Tas nenozīmē, ka vajadzētu ēst teju vai ik pēc 2-3 stundām. Atcerēsimies, ka ēšanas starplaikos organismam daudz vairāk nepieciešams šķidrums - ūdens (sārmains; ar citronu), zāļu tējas.

Ūdens: 0-15 minūtes

Sula: 15 - 30 minūtes (izņemot kviešu zelmeņa sulu, kas var prasīt pat 1-1,5 stundu)

Augļi: 30 - 60 minūtes

Dīgsti: 60 minūtes

Dārzeņi: 1-2 stundas

Graudi un pākšaugi: 1- 2 stundas

Gaļa un zivis: 3-4 stundas (un dažreiz ilgāk, jo īpaši, ja gaļa cepta taukvielās)

Vēžveidīgie: 8 stundas +



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru