trešdiena, 2012. gada 7. marts

Cieti nesaturošie dārzeņi


Šos var dēvēt arī par „ūdeņainajiem” dārzeņiem. Kategorija „cieti nesaturošie dārzeņi” tomēr iekļauj arī dārzeņus ar zemu cietes saturu. Zaļākie no šiem dārzeņiem ir bagāti ar kalciju, turklāt augu izcelsmes kalciju organisms asimilē visvieglāk. Tie ir arī lielisks dzelzs avots. Cieti nesaturošie dārzeņi pārsvarā pieskaitāmi pie vissārmainākajiem produktiem, līdz ar to tie ir neatsverams palīgs labas veselības nodrošināšanā. Tiek uzskatīts, ka tie samazina risku saslimt ar vēzi. Cieti nesaturošie dārzeņi ir bagāti vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem un jo īpaši noder visiem, kas vēlas atbrīvoties no liekā svara, jo satur maz kaloriju.

Te būs arī saraksts:
Diedzētās sēklas – (lucerna, brokoļu un redīsu sēklas, ūdenskreses, kressalāti utt.), diedzētas pupiņas, visu veidu zaļie (un citas nokrāsas) lapu salāti, cigoriņu lapas, garšaugi – pētersīļi, dilles, kinza, baziliks, rozmarīns, timiāns utt. -, Ķīnas kāposts, bambusa dzinumi, selerijas kāti, spināti, sparģeļi, kukurūzas jaunās vālītes, zaļās un itāļu pupiņas, brokoļi, rožkāposti, kāposti, puķkāposti, gurķis, diakons (Japānas redīss), kolrābis, loki, sīpoli, ķiploki, okra, zirņu pākstis, sulīgie ķirbji, cukurzirņi, ūdens kastaņi un kāršu pupiņas, cukini, kabači, rabarberi, paprika, tomāti

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru